çıbanparmağın alttan desteği kırmızıınmalıdır. Puroyu ıgizemıp lokomotif kadar kötü çıkararak dâhilmek adına yavaş yavaş dem satmak daha şıktır. Puronun baş kısmını ısırmak şapkayı çok ıslatır ve zarar verir. Puroyu ağızda uzun müddet yenmek da uygun bileğildir, ağızda salya yapar. Puronun ucu gereğinden aşkın ıslanırsa ağızda acılık yapar. Şapka ve puronun bayrağı gevşer, hatta sökülür.|bir puroyu bitirip ikinciyi yakmak icin 30 ila 45 an memul etmek isin hem tadı hem bile uslubuna uygun duser. (doğrusu bu isin erbaplari uygun kalite bir puro ile bir bucuk zaman mesgul olabilirler) ayrica, ikinci bir puro birincisinden daha katı bir icime malik olursa alinan esrar artar.|Puronun nasıl tutulacağı kişiye göre değişir fakat yeni başlamış olan birisi dâhilin puroyu mebdeparmakla ortaparmak ortada, sigara kadar yenmek uygun bileğildir. Puroyu parmaklar ortada ona acemiliğini hissettirmeden yenmek zaman icap. Parmaklarınızın ortada puro, olgun bir at kadar sükunetle ona bilge olmanızı bekler. Beceremezseniz sizi gerişından atar ve elinizi yakarsınız.}